Opleiding PA Rotterdam op eerste plaats

25-04-2013 15:50

Beste mensen,

Ik ben erg blij jullie het volgende te kunnen melden:

Uit de uitkomsten van de HBO master keuze gids komt de MPA uit Rotterdam, als 1e uit de bus van de masters MPA.
Tekst uit keuzegids master:

  De master PA wordt op vijf plekken gegeven. Je krijgt meer medische vakken en ook anders is de studentenpopulatie: de helft is verpleegkundige, de anderen zijn paramedici, zoals fysiotherapeuten.
De medische kennis van een afgestudeerde PA ligt ongeveer op het niveau van een basisarts. Studenten leren bijvoorbeeld lichamelijk onderzoek doen, diagnoses stellen en laboratoriumonderzoek aanvragen en analyseren. Sommige PA’s doen kleine operaties of assisteren daarbij.
De vijf masters hebben ongeveer hetzelfde lesprogramma. Welke medische handelingen worden aangeleerd, is afhankelijk van de werkplek en de arts-leermeester. Rotterdam leidt behalve de gewone PA ook PA-verloskundigen op, die taken van de gynaecoloog overnemen\
Bij PA zijn vier opleidingen beoordeeld, alleen de Amsterdamse niet. Groningen en Utrecht vallen wat tegen, de docenten voldoen niet en het contact met de studenten verloopt stroef. Rotterdam en Nijmegen scoren op deze twee punten duidelijk beter. Een duidelijk pluspunt van Rotterdam is het leren doen van onderzoek. Nijmegen onderscheidt zich met een goede voorbereiding op de beroepspraktijk"

hartelijke groet
irma van der Velden
 

Terug