Eerste PHARAO lezing

 

Zaterdag 8 juni werd de al weer derde ledenvergadering van PHARAO gehouden. Deze keer was de vergadering in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Nadat iedereen, zoals we dat in Nijmegen zeggen, de berg beklommen had, werd de middag begonnen met het vergaderdeel.

Karin zal binnenkort alle leden de notulen toesturen.

Het tweede deel van de middag was bestemd voor onderwijs. Hans Radenborg had met medewerking van dr. van Heerwaarden, die tot zijn spijt op de middag zelf niet aanwezig kon zijn, een lezing over standscorrecties rond de knie verzorgd. In plaats van dr. van Heerwaarden verleende Lotte van den Belt, één van de in Nijmegen opgeleide PA's, assistentie, waarvoor dank. Na de lezing kon iedereen de opgedane kennis toepassen op sawbones, plastic botten, waarop naar hartenlust gezaagd gehamerd en geboord kon worden.

Hans had optimistisch zijn presentatie de titel "Eerste PHARAO-lezing" meegegeven. De ledenvergadering vond dat een goed idee en het plan is om aan zoveel mogelijk vergaderingen een lezing te koppelen.

Na afloop van de bijeenkomst kreeg iedereen een certificaat uitgereikt. Op deze manier was de vergadering van 8 juni goed voor drie B-punten.

Omdat PHARAO niet alleen om vergaderen en punten gaat, maar ook bestaat voor de gezelligheid was er na afloop van het officiële gedeelte tijd voor een borrel in de zon bij Hans thuis in de tuin, gevolgd door een fantastische rijsttafel, verzorgd door Irmgard, Hans' vrouw.

We kijken terug op een geslaagde middag, binnenkort gaat er een datumprikker uit voor de volgende vergadering in het najaar.

 

Osteotomieen rond de knie.pdf (1,4 MB)